Oud schaatser Ingo Bos wilde graag even met zijn groepje op de foto.
Ik heb een rondje met Jolande Freitag gelopen. Coba Lubben volgde ons op de voet.
Het 10 km podium - Arjan Marchand (33.57), Freek Hoolsema (33.46) en Wouter Luinge (34.24).
Martien Wubs is de pacemaker voor Mareike Robertus.
Jos Arends
De beste dame was Diana ten Cate. Zij volbracht de 10 km in een tijd van 41.54. Theresia Bijl werd 2e in 41.56 en Mareike Robertus 3e in het overall klassement met een PR van 43.41.
Yvonne Kruiter heeft alles gegeven. Knap hoor !
Klik hier voor details van de ronde en hier voor de uitslagen
Vogelaars zijn in de ban van de zeldzame Roodsterblauwborst en komen bij bosjes vanuit heel Nederland naar Blijham. Ik kwam gewoon mijn jonge boerenzwaluwen tegen.
In het uitgebloeide koolzaadveld zaten meerdere "gewone" blauwborsten. (met witte borstvlek)
Het liefst op een verhoging met zicht over de akker.
Vier Amsterdammers waren eerst voor de slangenarend naar het Fochteloërveen geweest en na het aanschouwen van Roodsterblauwborst (zie foto boven met rode borstvlek) gingen ze op doorreis naar de kiekendieven. Fijn dat die vogels hier gewoon zitten. Dan hoef ik in ieder geval geen wereldreis te maken.
Vandaag in de tuin gewerkt en dan kom je natuurlijk van alles tegen.
Een zweefvlieg.
Na het eten ben ik nog even via de polder naar de Punt van Reide gereden om zeehonden te spotten.
Je kwam ze tegen in diverse maten
en kleuren
Ik heb in totaal 71 zeehonden gezien.
In polder Breebaart zag ik ongeveer 300 kluten, 12 bergeenden, 15 lepelaars en 1 tureluur.
Limousin
Verder is het bijzondere om alle drie kiekendiefsoorten in zo'n kort tijdsbestek te zien. Ik zag 1 grauwe kiekendief man, Hem 10 minuten gespot. Hij ging na het passeren van een auto steeds opnieuw op de rijbaan zitten. Hij deed dit steeds op 1 poot.
1 bruine kiekendief man met een muis aan zijn poten
en 3 blauwe kiekendief vrouwtjes. Deze bruine vrouw heeft zojuist een muis gevangen.
Een reegeit met 2 kalveren. Eén kalf sprong over de sloot. Zie video onder aan de blog.
Naast bovenstaande kwam ik nog 12 hazen, 6 torenvalkjes, 18 buizerds, 7 fazanthanen, 5 gele kwikstaarten, 1 bisamrat en 1 reebok tegen.
Bovenstaande video laat de zeehonden, kluten, bergeenden en reegeit met twee kalveren zien. Het was al met al een unieke natuuravond.
Vandaag heb ik nog even gekeken naar de "Kunst van fijnschaligheid". Daar kwam ik Bert Sandee uit Alteveer tegen. Bert Sandee was vroeger landbouwer in Holte.
Hij was in totaal 24 jaar politiek actief. In de raad van Stadskanaal was hij 18 jaar als fractievoorzitter van het CDA actief en 6 jaar als wethouder van Stadskanaal.
We hebben samen wel een uur de politiek van de jaren 80 doorgenomen.
In die tijd heb ik voor het Radio Noord programma Sloaperstil opnames gemaakt van een bijzondere raadsvergadering. De eerste in het dialect. Burgemeester Frits Brink was toen ook voorzitter van de stichting "Grunneger Toal" en greep als eerste "Meertmoand Dialectmoand" aan om in het dialect te vergaderen.
Toen het ging om de aanleg van een fietspad en een op handen zijnde bezwaarprocedure sprak de Zeeuw Sandee in het zeeuws. Vertaald kwam zijn betoog neer op: Had nog eens met elkaar rond de tafel gezeten. Desnoods met een glaasje Hooghoudt er bij. Dan waren jullie er zeker wel uitgekomen. Jullie weten "Oôns bin zuneg".
De "linkse" CDA'er kreeg zijn voorkeurstemmen vooral uit de plaats Stadskanaal. In zijn eigen woonomgeving Holte (Onstwedde) vonden ze hem te progressief.
Altijd fijn om in het veld te zijn. Kom je geen dieren tegen, dan kom je wel leuke mensen tegen.
In het project Kunst van fijnschaligheid hebben zes studenten van de Academie Minerva in opdracht van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde de eigenheid van Westerwolde en haar inwoners fotografisch in beeld gebracht. De studenten zijn Luuk van den Berg, Tijmen van Dijk, Katja Grosskinsky, Tom van Huisstede, Sabrina Schmidt en Marion Stoffels. Een selectie van deze foto's hangen langs het Karel Schenkpad.
Vanmiddag werd de buiten expositie door de gemeentebesturen van Bellingwedde en Vlagtwedde geopend. Burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde hield vooraf een korte toespraak.
Burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde en wethouder Bart Huizing van Bellingwedde open het kunstpad door het weghalen van een lint.
Wethouder Wim 't Mannetje van Bellingwedde kijkt aandachtig naar de verrichtingen van zijn collegae.
De kunstwerken staan over een afstand van 100 meter over 6 groepjes langs het wandelpad verspreid.
Een van de studenten geeft uitleg over haar werk.
Wethouder Wim 't Mannetje en D66 fractievoorzitter Gerard Sanders van Vlagtwedde bekijken de foto waarop de gewelven van het Klooster van Ter Apel staat afgebeeld
De foto's zijn gebundeld in een bijzonder vormgegeven boek. Het boek te verkrijgen in de gemeentehuizen van Bellingwedde en Vlagtwedde. Binnenkort ook nog bij andere locaties, zoals het Klooster in Ter Apel. Het boek kost 19,95 Euro.