donderdag 13 mei 2021

Noordmannen in Ter Borg

Vanochtend was ik te gast in het Radio Noord programma de Noordmannen. Het was vandaag - Hemelvaartsdag - een bijzondere uitzending van 4 uur (normaal op zondag 2 uur). De aanleiding voor deze uitzending was de realisatie van het Westerwoldepad. De uitzending kwam live uit natuurgebied Ter Borg, nabij Sellingen, gemeente Westerwolde. De presentatie was zoals gewoonlijk in handen van het duo Wiebe Klijnstra en Erik Hulsegge.


In het eerste uur ging het met Giny Luth (Wethouder gemeente Westerwolde), Anneke Epping (boswachter Staatsbosbeheer), Henk en Karin Oosterhuis (Ambassadeurs ‘Westerwoldepad') en Cunera van Selm (Medewerkster RTV Noord/wandelaarster) vooral over het wandelen en de realisatie van het pad.


Het pad is herkenbaar aan deze markering.


De organisatie van het Westerwoldepad heeft een informatie boekje van 46 pagina's en een gratis routekaart uitgegeven. Via de website zijn de GPX tracks te downloaden.


Erik Hulsegge vroeg boswachter Anneke Epping natuurlijk ook over de natuur in het gebied.


Eén van de vier schotse hooglanders in het gebied.


Harm Kupers (Inwoner Ter Borg) en Eltjo Glazenborg (Wandelcoach) vertelden hun verhaal op de brug over de Ruiten Aa.


Eén van de schotse hooglanders had inmiddels de bus van Radio Noord ontdekt.


Ik mocht samen met Jan Loots (Natuurkenner en ondernemer) en Johanna Veerenhuis (Poppenmaakster) het 3e uur vullen.


Jan ging o.a. in op de ongerepte natuur van het gebied en de vogeltjes die hij hoorde, waaronder de fluiter.


Alex Vissering (Zanger, natuurkenner liedjesmaker en ‘beroepsgroninger’) zong live in de uitzending zijn lied Westerwolle.

In het laatste uur kwamen de samenstellers het boek Natuur in het landschap van Westerwolde" Jan Langbroek en Saskia Uittien aan het woord net als Martin en Gea de Boer (Huisartsenechtpaar, natuurliefhebbers en ondersteuners Westerwoldepad). Het echtpaar stelt het Westerwoldepad 10 bankjes beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten