De Historische Vereniging Westerwolde bezocht.
In de Sprankel in Sellingen zat een volle zaal met leden die naar enige zakelijke mededelingen luisterden naar een voordracht van Joop Tilbusscher uit Feerwerd. Joop is een telg uit drie generaties architecten maar koos zelf een andere richting. Na zijn studie politicologie hield hij zich bezig met werkloosheids- en achterstandsproblemen.
Na de oorlog was het Huibert Ottevanger die met zijn 1000-woningenplan een geweldige bijdrage leverde aan woongenot voor de arbeider.
(foto Leeuwarder courant 17 mei 1971)
Wel schonk hij aandacht aan de woningen aan de Vledderkamp (1919), Agodorp (1922), Burgemeester Beinsdorp, Vlagtwedderstraat (1919) en de Schoolstraat (1919)
In het Nieuwsblad van het Noorden van 23 januari 1919 stond bovenstaande advertentie.
In het bijzonder ging hij nog even in op een van de kleinste woningen, perceel Weenderstraat 34.
Het boeiende verhaal van Tilbusscher is in boekvorm verschenen.
De woorden "Bouwfraude, gedwongen winkelnering en corruptie" bestonden nog niet. Waren Middendorp en Rookmaker soms vreemde zaken op het spoor waardoor er zo heftig werd gereageerd door Van Schuylenburg ? Middendorp schreef immers "Doch heeft niet dezelfde vergadering van inspecteurs een lijst vastgesteld van architecten, die de woningbouwverenigingen hadden te nemen ? Werden de bouwtypen dezer heeren niet bijna onveranderd goedgekeurd en werden alle plaatselijke architecten daardoor niet in éénmaal op zij gezet?"
Middendorp was boos om de ingezonden brief van Van Schuylenburg en stuurde daarop op 5 mei 1924 een reactie. Tevens geeft hij aan: "Nu de heer Van Schuylenburg is doorgegaan met persoonlijke aanvallen op collega R. en mij - nu zijn wij overeengekomen, al dit geschrijf over te leggen aan den Minister van Arbeid en wij zullen elkander aldaar weder ontmoeten."
Geen opmerkingen:
Een reactie posten