zaterdag 28 februari 2015

Marlene van wieg tot graf


Nut en noodzaak in het Park am Gleisdreieck.


Leberstrasse 65 stond de wieg van Marlene Dietrich. Iets verderop in de straat op nummer 33 heeft Hildegard Knef gewoond.


Der Schöneberger Gasometer


De warenmarkt in de Crellestrasse in de wijk Schöneberg.


In de stad kwam je diverse oudjes tegen, zoals een Trabant, een omgebouwde 2 CV, een oude Mercedes, Chevrolet, Dnjepr en een Simsom Schwalbe.


Wat een schotelantennes


Restanten van de oude Koninklijke botanische tuin met den Koningskolomnaden en op de achtergrond de hoogste rechtbank van Berlijn, het Kammergericht.


Op het Friedenauer Friedhof heb ik de graven bezocht van fotograaf Helmut Newton en filmster Marlene Dietrich . Het graf van Familie Lincke siert de cover van het boek "Der Künstlerfriedhof in Friedenau".


Bij het Kaufhaus des Westen (KaDeWe) waren de tassen van Gucci in de aanbieding.


Onderweg natuurlijk weer opvallende personen.


In de tuin langs de Reichpietschufer stond een stuk muur met de beeltenis van Khaled Said. Khaled werd slachtoffer van Egyptisch politiegeweld.


Aan het einde van de wandeling heb ik nog een bezoek gebracht aan Gedenkstätte Deutscher Widerstand. Op de binnenplaats werd Claus Schenk Graf von Stauffenberg geëxecuteerd. Von Stauffenberg hierboven op de foto met zijn vrouw Nina Freiin von Lerchenfeld pleegde een aanval op Hitler. Deze aanslag is verfilmd. In de film Valkyrie speelt Tom Cruise Von Stauffenberg en Carice van Houten Nina.


Vanavond heb ik in het Tempodrom de voorstelling Holiday on Ice - Platium bezocht.


In de afgelopen twee dagen heb ik ruim 50 km door Berlijn gewandeld. Klik hier voor de details van de route.

Klik hier voor meer blogs van mij over Berlijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten