zondag 22 september 2013

Puzzeltocht MIOS '93

 
Vandaag de Puzzeltoertocht van MIOS '93 gereden. Volgens de uitnodiging zou de tocht 120 km zijn. Ik zou dus in de loop van de middag weer thuis zijn. Niets was minder waar.
 

Eerst de deelnemers even één voor één op de foto.
 
 
We vertrokken in drie groepen en moesten van opdrachtpunt naar opdrachtpunt rijden via de kortste weg. De groep met de minste km's was winnaar. Ik zat in het laatste groepje en vertrokken pas om 10.45 uur.
 
 
Onze eerste opdracht was om naar bovenstaand gebouw te rijden. Als je niet wist waar die stond mocht je de hulplijnbellen maar lag je uit de wedstrijd. Maar de Fraeylemaborg in Slochteren was bij elke groep wel bekend. Het borstbeeld van K. ter Laan op de kruising is bij de meeste deelnemers niet bekend. Ter Laan was onder anderen de man van het Groninger woordenboek en de eerste rode burgemeester van Nederland (Zaandam).
 
 
Daar kregen we de volgende opdracht. Ga naar de plaats die is verborgen in het bekendste liedje van Anneke Grönloh.
 

Brandend zand van Anneke was een verwijzing naar 't Zandt (fonetisch klopt het wel aardig). Het dorpje kwam 6 jaar geleden in het nieuw door de vele brandstichtingen.
 

In 't Zandt kregen we coördinaten op voor een volgend punt.


Inmiddels was de zon er door gekomen en waren we via de coördinaten  beland in het geboortedorp van de "Grunneger dichter en schriever" Jan Boer (1899 - 1983).
 
 
De vervolgopdracht was om naar het Best Western hotel restaurant Aduard te rijden. Dit werd een rit over kleine slingerwegen tussen de weilanden door.
 
 
In Aduardr stond een lunch op ons te wachten. We kregen alle overgebleven broodjes mee naar huis. In het pand was een fotoexpositie van Marike Bonsema zij schildert voornamelijk boerderijdieren.
 
 
Na de lunch kregen we de opdracht om naar bovenstaand kruispunt te gaan. Een kaart en een telefoon met streetview brachten uitkomst. Het was Boerakker.
 
 
De volgende bestemming was het terrein van het voormalig pretpark de Vluchtheuvel in Norg. Een puinhoop zo te zien. 

 
Na een hapje en een drankje kregen we de volgende opdracht.  

 
Het laatste tussenpunt was de Brink in Westdorp. Hier kregen we de opdracht om weer naar het beginpunt in Blijham te rijden.
 
Wij hebben ruim 220 km gereden. Dat is meer dan op de uitnodiging stond vermeld. Thuis heb ik de kortste route uitgezet en kom dan op 191,6 km. Wij hebben dus nog 30 km omgereden. Maar leuk was het wel en ik was dus pas op 18 uur thuis.


Klik hier voor de route.

2 opmerkingen:

  1. Hahahaha, leuk verslag, leuke route en jullie hebben het geweldig gehad volgens mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoop dat je vaker meegaat, was super gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen