zondag 21 oktober 2012

Zorgvlied

 
Een bezoekje gebracht aan Zorgvlied, de beroemdste begraafplaats van Nederland. Hier liggen veel beroemdheden begraven, zoals Herman Brood, Piet Römer, Bobby Farrell (Boney M), Harry Mulisch, Ramses Shaffy, Hans van Mierlo, Antonie Kamerling en Ischa Meijer, Joop Doderer (Swiebertje).

 
Het graf en de begrafenis van Annie M.G. Schmidt moest iets vrolijks zijn, zo had ze zelf bepaald.


Het graf van kunstenaar Peter Leonardus Maria Giele is voorzien van een cabine in de vorm van een doodskop. In deze cabine kunnen vrienden en bekenden - die in het bezit zijn van de sleutel - zich even terugtrekken.


Op de bar van het Hilton Hotel liet Herman Brood voor zijn sprong van het dak een briefje achter met de tekst "maak er nog een groot feest van". Op zijn graf is het ook een feestje.

 
Alfonso Roberto (Bobby) Farrell was zanger van Boney M. Bobby viel vooral op door zijn bijzondere manier van dansen. Na een optreden in Sint-Petersburg werd hij de volgende ochtend dood aangetroffen in zijn hotelkamer.

 
Antonie Kamerling heeft op 6 oktober zelfmoord gepleegd. De acteur, bekend van o.a. de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden leed aan depressies. Zijn grafsteen heeft de vorm van een amethyst.

 
Dirigent en componist Cornelis Dopper werd op 7 februari 1870 geboren in Stadskanaal als zoon van logementhouder Lucas Dopper en Grietje Swarts. Het logement stond later bekend onder de naam Hotel Dopper. Op zijn graf staat Cornelus in plaats van Cornelis. Een beetje vreemd.

 
Kunstschilder Lennaert Boost overleed op 27 jarige leeftijd. In het blauwe kunstwerk met zilverenvogel staat "I want to break free". Boost speelde Wijnand in de NCRV-serie "Steil achterover".

 
Joris Buijze werd slechts 11 jaar

 
Kunstenaar en anti-rookmagiër Robert Jasper Grootveld was naast Roel van Duijn en Luud Schimmelpennink actief in de Provobeweging.
 
 
Een begraafplaats als Zorgvlied is een Eldorado voor de eekhoorn

 
De grafsteen van Joop Doderer geeft Joop weer in zijn hoedanigheid als Swiebertje. 

 
Lester Seeman, zanger van de band Sold Out is op 40 jarige leeftijd overleden aan longkanker.Het schilderij op het graf is gemaakt door Peter Donkersloot, een collega en vriend van Lester.


Motorcoureur Rob Bron was zeer succesvol op de 500 cc.


Sta je bij het graf van - de mij onbekende - Marina van der Pauw. En wat loopt daar .... GEWELDIG TOCH !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten