zondag 29 januari 2012

Grüne Woche Berlijn

Van 20 t/m 29 januari 2012 werd in de Messe in Berlijn de "Grüne Woche", werelds grootse food en agrocultuurbeurs gehouden. De beurs trok 420.000 bezoekers.


In het Holland-paviljoen ging de belangstelling uit naar Bloembollen, kaas, mosselen en DE-koffie.


Er waren de nodige internationale muzikale optredens

ook de demonstraties van oude ambachten mocht niet ontbreken

"Obst und Gemüse", maar ook veel worst


en drank ..................... in overvloed.


Deze jonge dame ziet er gevaarlijk uit, maar op deze wijze is "Energy Drinks 9 mm" verpakt.


Maar er was ook een hal vol met dieren.
Na een dagje beurs Saltimbocca alla Romana zitten eten bij Marinelli.


De volgende dag op zoek naar wilde zwijnen. Er moeten rondom Berlijn ongeveer 5000 zijn. Helaas niets gezien. Wel diverse reeën, kraanvogels en een vos gezien. Dus maar even verder buiten het centrum kijken.


In de wijk Steglitz staat een 46 meter hoge "Bierpinsel" Deze bierborstel is gebouwd in popart-stijl en is sinds kort in gebruik als kunstcafé.


Tussen 1949 en 1990 verlieten ongeveer 4 miljoen mensen de DDR. Ruim een kwart daarvan werd opgevangen in Noodopname Marienfelde.


In Alt Marienfelde staat de oudste "Dorfkirche" van Berlijn. De kerk werd in 1220 gebouwd de Orde van de Tempeliers. Daarna een bezoek gebracht Schloss Diedersdorf even buiten Berlijn.


Onderweg kwam ik diverse in folie verpakte aspergevelden tegen. Aan het eind van de middag een Bacon-Cheeseburger zitten eten uit de Amerikaanse keuken van Andy's Diner.


Op de terugweg langs het "Olympische Dorf" van Elstalgereden. Toen ik hier voor het eerst langs kwam leek het wel een verlaten stad. Voor een deel is dat nog zo. Maar een aantal panden hebben ze opgeknapt. Je kunt bijvoorbeeld in het onderkomen waar de zwarte Amerikaanse atleet Jesse Owens zijn onderkomen had. In de landerijen stonden alweer beregeningsinstallaties klaar. Als deze door de vorst maar geen schade lijden.

In het natuurgebied Havelländisches Luch op zoek geweest naar een achter gebleven "grote trap" Eén van de zwaarste vliegende vogels. Helaas niet waargenomen. Rond april maar eens een kijkje nemen. Dan is het baltstijd.


Iets verderop kwam ik door het plaatsje Grüningen. Voor een Groninger altijd een bijzondere gewaarwording.

Klik hier voor meer blogs van mij over Berlijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten