zaterdag 18 november 2017

Stieneke van der Graaf


Zojuist heb ik op uitnodiging van Harm de Vries, fractievoorzitter van de Christenunie Westerwolde een bezoek gebracht aan de Spetse Hoeve in Veelerveen. De Spetse Hoeve is onderdeel van Terwille Verslavingszorg. 
Mannen met een justitieachtergrond krijgen er de mogelijkheid te re-integreren in de maatschappij. 


De nadruk ligt op het weer verkrijgen van eigen regie, de bewoners leren weer aan het ROER van hun leven te staan en organiseren zoveel mogelijk zelf. Daarbij krijgen ze ondersteuning geboden van begeleiders en behandelaars van Terwille.


Op 22 november 2017 zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuw te vormen gemeente Westerwolde. De 8 deelnemende partijen voeren ieder op zijn eigen wijze campagne. De Christienunie heeft daarvoor 2e kamerlid Stieneke van de Graaf uit Groningen uitgenodigd voor een werkbezoek aan de Spetse Hoeve.


Directeur Erik de Vos hield een korte inleiding over Terwille. Daarna gingen de bewoners in gesprek met Stieneke. Op de foto Stieneke met de lijsttrekker van de Christenunie Westerwolde Harm de Vries en Ingeborg Kikkert, de nr 2 op de lijst.


Het ROER is een belangrijk symbool voor Terwille. Stieneke heeft in de 2e kamer de portefeuille Justitie en Veiligheid. Met haar bezoek aan de Spetse Hoeve oriĆ«nteert ze zich op hoe re-integratie en resocialisatie handen en voeten krijgt in de praktijk. Als aandenken aan haar bezoek kreeg Stieneke in de stromende regen van Sherwin Mercera,  medewerker van de Spetse Hoeve, een roer mee naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten