zondag 12 november 2017

Marianne Thieme in Westerwolde


In een overvolle Herberg in Sellingen hield Marianne Thieme een lezing voor een duurzame wereld. Iedere stoel en zelf iedere traptrede was bezet. Deze lezing werd georganiseerd door de Partij van de Dieren (PvdD) Westerwolde. Dit in aanloop naar de raadsverkiezingen van de gemeente Westerwolde van 22 november 2017.


Lijsttrekker Edith van der Horst verwelkomde de toehoorders en natuurlijk speciaal Marianne Thieme.


Waarna Marianne haar visie over een duurzame wereld gaf. "Boeren moeten produceren voor de mond en niet voor de stront. Wij hebben de boeren nodig. We moeten samen zorgen dat we de duurzame kant opgaan met eerlijke producten tegen een eerlijke prijs. Vroeger ging 1/3 van het inkomen naar voedsel. Nu besteden we ons geld liever aan de nieuwste smartphone dan wat er in ons lichaam komt. Dat moet zo goedkoop mogelijk".


Natuurlijk kwamen de megastallen, het basisinkomen en de fraude met mest ook aan de orde. Net als de rol van banken en pensioenfondsen. "Misschien kunnen we wel toe met minder mest en moeten we ons eigen poep weer gaan gebruiken net als vroeger ! "


Voor haar vertrek naar Leeuwarden voor de volgende lezing werd er nog vlug even een groepsfoto gemaakt met de kandidaten voor de raadsverkiezingen van 22 november 2017. Vlnr. Jozefina Benjamin-Klaassen, Cobie de Jongh, Judith Möller, Edith van der Horst, Marianne Thieme, Marcel van Vliet en Anneke Janse.


Klik hier voor het verkiezingsprogramma.

Naast leden en sympathisanten van de PvdD waren ook de lijsttrekkers van Groenlinks René Kriek, D66 Gerard Sanders en Christen Unie Harm de Vries van de partij. Net als Bouwie Huiting, kandidaat nr 11 van het CDA en Ellen Dijkstra de nr 7 van GroenLinks. Het ging er allemaal gemoedelijk aan toe !


Tot dusver heeft de Christenunie niet aan campagnevoering gedaan. Harm de Vries vertelde mij dat volgende week zaterdag Christenunie 2e kamerlid Stieneke van der Graaf naar de Spetse Hoeve Veelerveen komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten