zaterdag 4 november 2017

Gemeente Westerwolde - deel 2

Op 22 november 2017 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van Westerwolde. De partijen zijn volop campagne aan het voeren.


Zo stond het CDA vandaag voor de COOP in Sellingen


Voor de COOP sprak Arie van Heeringen, de nr. 6 op de kandidatenlijst van het CDA een voorbijganger aan. Deze voorbijganger is Eize Hoomoedt, de nr. 2 op de lijst van GroenLinks. Het ging allemaal heel gemoedelijk. Leuk detail is dat zijn opa Paul Hoomoedt vroeger voor het CDA in de raad van Vlagtwedde zat. Eize gaat voor een zo breed mogelijke samenwerking. "Alleen door samen te werken krijg je iets gedaan", aldus de 39 jarige Sellinger.


De Partij voor de Dieren bij de Burcht in Wedde.


De GroenLinksers Hendri Meendering, Evelien Pinxterhuis, Hans Elbersen, René Kriek en Binnert Blom waren eveneens in Wedde.


De VVD kandidaten Pieter Dinkla, Klaas Buigel, Jan Westerbeek en Beertje Wijnholds voor de Jumbo in Vlagtwedde.


Henk Brouwer en Leny Hempen van de PvdA staan op de parkeerplaats bij de Jumbo in Vlagtwedde.

Gemeentebelangen was vandaag actief in Bellingwolde. Het is mij helaas niet gelukt om ze vast te leggen op de foto. Maar 3 weken terug heb ik dat wel gedaan.
Klik hier voor de foto's.
Van D'66 en ChristenUnie zie of hoor ik in de kop van Westerwolde niks.


DE POSTERS


Zéér opvallend is het feit dat de poster van D66 gewoon de landelijke poster is. Geen Westerwolde, niet de naam van de lijsttrekker. helemaal niets. Je hoort of ziet ze in de campagne niet of nauwelijks. De Partij voor de Dieren en de VVD benoemen hun lijsttrekker ook niet. GroenLinks heeft per gebied de kandidaat die woonachtig is in de desbetreffende omgeving op de poster staan.


KANDIDATENLIJSTENVERKIEZINGSPROGRAMMA'S

Klik op de partij waarvan u het programma wilt inzien.

CDA
ChristenUnie
D'66
Gemeentebelangen
GroenLinks
PvdA
PvdD
VVD


PROGNOSE


Op basis van diverse computerberekeningen kom ik tot de volgende prognose van de zetelverdeling:

Gemeentebelangen 5 zetels
CDA 4
PvdA 3
GroenLinks 2
VVD 2
Partij voor de Dieren 1
D66 1
ChristenUnie 1

Mocht bovenstaande het geval zijn dan is het hoogst waarschijnlijk dat de huidige wethouders van Vlagtwedde, Giny Luth, Seine Lok en Wietze Potze de nieuwe wethouders van Westerwolde worden. Zal het nieuwe college volstaan met 3 wethouders of zal Gemeentebelangen nog een tweede wethouder claimen.

Over enkele weken zal duidelijk zijn of ik er naast zit !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten