dinsdag 23 augustus 2016

Cultureel café


Waar andere gemeenten nog ruzie maken over de herindeling werken de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde al driftig samen aan de nieuw te vormen gemeente Westerwolde. Vanavond werden de burgers tijdens een cultureel café in Pannenkoekenboerderij Vlagtwedde actief betrokken bij de nieuwe cultuurnota,


Wethouder Giny Luth opende de avond.


Onder leiding van cultuurambtenaar Jochem G. Abbes werden de bezoekers getest op hun kennis van de cultuur(historie) van Westerwolde. 


Dat het ging om een kabinet wist Bennie van Dam wel, maar dat deze bijzondere kast een Westerwolds kruisvoetkabinet werd genoemd natuurlijk niet.


In de pauze werd er natuurlijk onder het genot van een drankje volop genetwerkt.


Vervolgens mochten de inwoners reageren op prikkelende stellingen.


Wethouder Lea van der Tuin sloot de avond af. Zij vertelde dat de ambtenaren de input van vanavond meenemen in de cultuurnota en dat er vaker een terugkopping zal plaatsvinden richting de burgers. Of dat in de vorm van een Cultureel café zijn zijn zal de tijd leren,

Wel jammer dat de gemiddelde bezoeker een welgestelde 60 plusser was. De wensen van een éénoudergezin zijn vast anders. Die willen niet dat hun kind om financiële redenen wordt uitgesloten van de muziekschool, een vakantiespel, enz. Als het goed is denken onze volksvertegenwoordigers (raadsleden) ook aan deze groep.

Dat er culturele uitwisselingen zijn met naburige partnergemeenten als Rhede en Haren (Ems) is prima. Maar partnergemeente in Polen en Frankrijk mogen ze - en ik praat wat dat betreft uit ervaring - van mij ter discussie stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten