zondag 12 oktober 2014

Peter de nieuwe Chad of Bart


In maart 2003 kwam ik in de Rappelkiste in Inzell de Amerikaanse schaatser Tim Hoffmann tegen. Hij had een vreemde rokkenjager bij zich. Die vertelde na heel veel bier dat hij de volgende dag, tijdens de Worldcup de 5 km zou schaatsen. Met zijn leefwijze geloofde ik daar niets van. Maar tot mijn verrassing stond hij de volgende dag op de baan en reed hij de eerste 5 km van zijn leven in een tijd van 6.35. Deze man bleek Chad Hedrick, de 50-voudig wereldkampioen skeeleren te zijn. Later werd hij een succesvol schaatser.
 
Gisteren kwam ik op de ijsbaan wederom een onbekende tegen die voor het eerst een 5 km reed. Hij reed in een geleend pak van de Belg Bart Swings. Ook Bart is meervoudig wereldkampioen skeeleren en is een verdienstelijke schaatser.

Deze grote onbekende bleek de Nieuw-Zeelander Peter Michael te zijn. Ook Peter is meervoudig wereldkampioen op de skeelers. Hij volbracht zijn eerste 5 km in een tijd van 6.39.51. Is Peter de nieuwe Chad of Bart.

In de winter zal hij in Nederland meerdere keren deel uitmaken van het marathon peleton. Hij komt uit voor het team Breman.


Peter heeft een relatie met inline-skater Giulia Lollbrigida, de zus van schaatser/inlineskater Francesca Lollobrigida. Voor de wedstrijd gaf Francesca Peter nog wat aanwijzingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten