vrijdag 19 september 2014

Quantum of the Seas


Het grootste schip dat ooit op de Meyer Werft is gebouwd is de Quantum of the Seas. Op 13 augustus verliet het luxe cruiseschip het dok.


Het schip is 348 meter lang en 41,4 meter breed. Het 18 etages tellend schip vaart onder Amerikaanse vlag bij rederij Royal Caribbean International en biedt met 2094 passagierscabines plaats aan 4188 gasten. Daar komt de bemanning nog bovenop. In totaal kunnen 4905 personen mee aan boord.


Aan boord van de Quantum of the Seas zijn zelfs 30 autoscooters een sky-diving simulator en een 100 meter lange swingarm waarmee je 360 graden boven zee kan zweven.


Op de "lifeboats" staat naast de naam Quantum of the Seas "Nassau" te lezen. Heeft W.A. van Buren aandelen ?


Blikvanger van het schip is "The pink polar bear". De beer, met als kunstwerk titel “From Afar”, is gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Lawrence Argent. Het moet de gasten aan boord van Quantum of the Seas aanzetten tot gedachten over vrede, liefde, geluk, dankbaarheid en passie, oftewel de thema’s aan boord van Quantum of the Seas


Zondag gaan de trossen los en vertrekt de Quantum of the Seas richting Eemshaven. Liefhebbers van deze zeereus willen niets missen en staan nu al met hun campers op de parkeerplaats bij de werf.

Klik hier voor de tijden en de route.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten