dinsdag 5 augustus 2014

Vakantie deel 16 - Ik ook foto


Ik ben vandaag met de trein naar Apeldoorn geweest. Eerst op de fietst naar het station in Empe. Dat was wel even wennen met de OV chipkaart. Inchecken, uitchecken, inchecken en uitchecken.


Omnisport Apeldoorn


De Kus. Een geschenk van de Apeldoorn aan Willem Alexander en Maxima ter gelegenheid van hun huwelijk op 2 februari 2002. Het beeld is gemaakt door Jeroen Henneman.


De uitvaartleider loopt voor de wagen het centrum door.


Even winkelen in de hoofdstraat.


Het beeld Hert danst tango met jager van Gijs Assmann is geïnspireerd op de Sint Hubertuslegende.


In het straatbeeld vallen de Apeldoornse putdeksels en de plankjes boven het fietsrek op. Deze plank kan over het zadel worden geplaatst zodat het zadel droog blijft.


Grand café De Wilde Pieters is gevestigd in een monumentaal pand. Ik weet niet of de naam iets te maken heeft met uitspattingen van de "Van Vollehovens". De muren van het architectenhuis zijn bekleed met rode dakpannen.


Het Bongo park is vernoemd naar de beroemde gorillaman Bongo, de vader van 27 gorillakinderen in Apenheul. In het park staat een beeld van Bongo, gemaakt door kunstenaar Rob Maris.


Toen ik het beeld op de foto wilde zetten klom een klein meisje op de aap en zei: "Ik ook foto".


Deze muurschildering is van de Belgische streetartist Gijs van Hee


Aangekomen bij het station zie ik een oude Mercedes Benz LP323 bus van de SVA staan. Deze bus is gebouwd in 1963 en deed dienst bij de Twentsche Autobusdienst (TAD).
Vervolgens ging ik weer met de trein naar Empe.


Conclusie: Naast een drukke winkelstraat heeft het centrum - dit in tegenstelling tot de omgeving van Apeldoorn - mij niet veel te bieden. Misschien de volgende keer maar eens mee met de stoomtrein.


Op zijn Frans


De kok aan het werk


Vanavond even een kijkje genomen bij de campingkoeien. Het zijn Brandrode runderen.


Oorspronkelijk behoorde het brandrode rund tot het Maas-Rijn-IJssel (MRIJ) ras.


Door specialisatie op melkproductie verdwenen veel MRIJ kenmerken. Het is nu een apart rundveeras en behoorlijk zeldzaam.


Ze zijn egaal diep donkerrood met een witte buik, een witte staartpunt en witte sokken. Brandrode runderen zijn uitstekend geschikt voor natuurbegrazing.


................ en natuurlijk zijn brandrode runderen net als andere rassen nieuwsgierig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten