vrijdag 9 augustus 2013

Norddeich - Norderney

9 augustus 2013


Vandaag met de Frisia I van Norddeich naar Norderney geweest. Onderweg kwamen we haar zusje de Frisia II tegen die van Juist naar Norddeich voer.


Zilvermeeuwen escorteerden de veerboten.


Land in zicht. Tijd voor een fietstocht over het eiland.


Aan de zuid- en oostkant van het eiland tref je de natuurgebieden aan. De noordkant bestaat voor een groot deel uit strand en de westkant is het dorp.


Het vliegveld van Norderney met links de enige linksdraaiende vuurtoren van de Duitse Noordzeekust. Het geheel is een kleine 60 meter hoog en een doorsnede van 6,45 meter.


Om deze foto vanaf de vuurtoren te maken moest ik 253 treden omhoog en hetzelfde aantal weer naar beneden. De toren is tussen 1872 en 1874 gebouwd


Freikörperkultuur - een soort bejaardensport waar jongeren gekleed naar kijken en hopen dat zij later niet zo gaan uithangen !
  

Lekker in de branding staan wachten op de golven.


Een strandmassage behoort op het eiland zelfs tot de mogelijkheden.


Klik hier voor de 23 km-lange fietsroute.


Aan het einde van de middag ging ik weer met de Frisia terug naar Norddeich voor een overnachting op de Wohnmobilhafen. Op de terugweg op het Duitse Wad had ik een paar hevige stortbuien.


10 augustus 2013


Vandaag ben ik in Norddeich gebleven en heb alles te voet afgelegd. Zwemparadijs Ocean Wave heeft de vorm het dek van een schip. Een vuurtoren vormt het hart van de waterglijbaan.  


Achter het zwembad ligt het zeehondenstation, een water-doepark en een Kür-park.


 Liefdessloten aan het hek van de uitkijktoren op het strand van Norddeich.


Vandaag was het ideaal weer voor kite- en windsurfers.


Op het Grünstrand werd het 10e Wikingerfest gehouden.


Daar hoort natuurlijk ook een "Wikinger Markt" bij.


Bij het eten werd magere Hein overgeslagen.


Verder waren er veel handarbeiders, zoals mandenvlechters, smeden, houtsnijders en kleermakers.


"Die Schlächt von Nordendi" werd nagespeeld. De "Friesen" tegen de Wikinger"". De (Ost)friesische Schlachtruf "Lewer doot as Slav" is niet geheel onbekend. Op de Rode Klif bij Warns (ons Friesland)staat de kreet "Leaver dea as slaef" ter nagedachtenis aan de "Slach by Warns"


Adda is de dochter van Ido Cena, de leider van de Friesen. Zij heeft de vechtkunst geleerd van de meester in het zwaardvechten Rimbert bisschop van Bremen. Hierboven toont zij haar vader de geleerde vaardigheden.


Een groepsfoto van de acteurs.


Bij eb kunnen de honden lekker hun gang gaan op het wad.


De zon gaat onder en in de verte zie je de regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten