vrijdag 5 juli 2013

Zorgvlied NoordVandaag vertrokken voor een lang camperweekend naar De Hertenweide in Zorgvlied

 
De in 1904 gebouwde Veldkapel Obadja in Zorgvlied is aangewezen als Rijksmonument.

 
Nabij Wateren kom ik een gans tegen met drie prachtkuikens.

 
De Grenspoel ligt op de Fries-Drentse grens. Op de achtergrond is het stuifzand van het Aekingerzand (ook wel Kale Duinen) zichtbaar

 
Op het Aekingerzand even een kijkje genomen bij de 10 meter hoge uitkijktoren van larixhout.


Op het terras van "IJgenweis", nabij het buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha lekker in het zonnetje genieten van thee met gebak.


Vanaf het panoramadek van de 18 meter hoge uitkijktoren "De zeven",  nabij Ravenwoud, heb je een aardig uitzicht over het Fochteloërveen. Deze toren is ontworpen door Dick de Haan.


Uitzicht vanaf het panoramadek.

 
Een Galloway zoekt in een poel in het Fochteloërveen verkoeling. Naast Galloways grazen in dit gebied ook Schotse hooglanders.
 
 
Voor de koepelkerk van Veenhuizen staan nog twee betonnen urinoirs. De "verpleegden" moesten op zondag verplicht naar de kerk en voor het te kerke gaan was het plegen van een plasje verplicht.
 
 
Klein Soestdijk in Veenhuizen is in 1859 in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken gebouwd als directeurswoning.

 
Bij ambachtelijke kaasmakerij Kaaslust een oude kaas voor bij de wijn gekocht.

 
De Dorpskerk van Oosterwolde met een daarnaast gelegen klokkenstoel. Het mooie is dat in deze klokkenstoel een "Grunneger" door Jacobus van Bergen gegoten klok hangt.
 

In Zorgvlied bij (paarden)hotel-restaurant Villa Nova, een gebouw uit 1888, een driegangen menu gehad. Het eten was prima. Alléén dat zeikwijf op het terras dat haar echtscheiding luid en duidelijk voor het gehele terras een half uur lang zat te regelen was minder prettig.


Klik hier voor de ruim 55 km lange fietsroute.

Klik hier voor wandeling over het Aekingerzand en hier voor de Winter Desert Trial door dit gebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten