zondag 9 juni 2013

Waterweekend Blauwestad

 
Dit weekend is het havenkwartier officieel open voor het publiek. Een was weekend vol aktiviteiten op het rond het water.

 
Heb je een dikke beurs. Dan is deze Grand Silverline S650 met een Mercury 150 PK BB-motor nog te koop voor slechts 47.000 Euro.

 
Naast de "rode rups" is een strandje aangelegd.

 
Het nieuwe havenkwartier is een multifunctioneel havengebouw met restaurant, douche en toiletgebouw en een mooie 15 meter hoge uitkijktoren.

 
Op de kade kraampjes met luxe tuinsets, kleding, enz.

 
Binnen in grote tent speelde de semi akoestische cover band Toost met roze schoentjes.

 
Het Natuurgebied Reiderwolde is een natuurgebied van 200 ha. Op de heuvel van Reiderwolde staat een steenrode uitkijktoren met een hoogte van 7.20 meter. In een uitholling aan de voet van de heuvel ligt een amfitheater. Achter de heuvel bevindt zich een natuurbegraafplaats van ca. 9 ha. De natuurgraven krijgen geen uitgebreide markeringen. Men kiest voor een inheemse boom als grafmonument. Desgewenst kan men kiezen voor een eigen tekst op een houten boomschijf of zwerfkei, die op den duur weer één wordt met de natuur. Een laatste afscheid is mogelijk in het amfiheater.

 
De Jonge Theatermakers, bestaande uit Jose Schuringa, Josien Kragt en Marieke Koopman gaven een voorstelling in het amfiheater.

 
Nabij de haven van Beerta was een vliegerfeest georganiseerd. Zeepaardjes.

 
Vissen en nog veel meer.
 
 
Er hingen zelfs koeien in de lucht.

 
In de Haven van Beerta was ondermeer een oldtimer show. De Austin 8, model fourlight saloon is van bouwjaar 1939. De 900 cc motor levert 24 pk.

 
Mislukt zelfportret of ligt het aan de kwaliteit van het lakwerk van deze Chrysler Imperial Crown ? Deze auto is gebouwd in 1961 en levert met zijn 6800 cc een vermogen van 355 pk.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten