vrijdag 17 augustus 2012

Rondje Meyer Werft

Vandaag een rondje Meyer Werft gefietst. Een tochtje op de crosshybride van ruim 70 km.


Klik hier voor de route


In het weekend staat deze parkeerplaats helemaal vol.


Een kleine week geleden heeft de Celebrity Reflection de overdekte hal (bouwdok II) verlaten. Rond 17 september zal het 16 deksschip vertrekken richting Eemshaven. Het schip is 319 meter lang en 37,4 meter breed.


Jörg Kühne Gartenbau in Westoverledingen-Völlen had duizenden planten buitenstaan. Met dit warme weer draaide zijn beregeningsinstallatie op volle toeren.


Hegemann III, de baggerschuit van Detlef Hegemann Gmbh Nasbaggerei heeft dagwerk aan het uitbaggeren van de Ems. Het schip is in 1977 in Nederland gebouwd bij Scheepswerf G. Bijlsma & Zn. BV in Wartena.


De windmolen van Mitling-Mark. Deze achtkante stellingmolen is gebouwd in 1842. Naast de molen zit een "Backhaus" waarin een museum met spullen uit Oma's keuken is gevestigd.


Hermann Oorlog heeft zo te zien geen gasten in zijn Ferienhaus Oorlog in Mitling-Mark. Misschien helpt een geslachtsnaamwijziging wel.


De Romano-gotische Kreuzkirche Stapelmoor werd gebouwd tussen 1250 en 1275.


Onder deze weersomstandigheden willen koeien op de Stapelmoorderheide ook graag in de schaduw liggen. Een hoogspanningsmast is natuurlijk niet zo goed als een parasol, maar alles is beter dan niets!


Bij de Piekenier op het terras een vruchtensorbetijsje gehad. Naast de Piekenier staat een oude telefooncel. Het is een uniek exemplaar.


Er stond geen maaidorser (combine) meer in de schuur. Deze 20 jaar oude New holland TX 32 was aan het dorsen tussen Oudeschans en Winschoten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten